Torkel Erikstad og Knut Erik Walle

Gründere av Eurofusion AS / EFAS

- Knut Erik og jeg jobbet sammen i flere år i et annet selskap før vi fant ut at vi ønsket å starte et firma sammen. Jeg oppdaget at Plasson, en av verdens største leverandører innen rørdeler og ventiler, ikke var representert i Norge. Jeg fikk tak på en god del vareprøver fra sortimentet deres, og inviterte Knut Erik til meg en kveld. Når han så mangfoldet så begynte snøballen å rulle.. smiler Torkel.

Samarbeidspartnere siden 2006

- Vi så frem til å reise og treffe samarbeidspartnere i en stor verden med leverandører og partnere. Stedet er IFAT messe i München. Verdens største messe for energiske fagnerder innen vann og avløp.

Med to utstrakte armer, og et smil som kan smelte enhver, kommer Divisjonsdirektør Oded Henkin fra Plasson oss i møte på sin egen stand. Oded har vært med lenge, og vi må tilbake til EFAS sin start i 2006 for begynnelsen av historien. Det er fint å se et handelsforhold som dette, bygget over mange år, og som er sterkt og følelsesladet. Historier om familier og prosjekter om hverandre. Latter og alvor.

- Tilbake til Avi Blau. Avi jobbet i avdelingen som for alvor ble godt kjent med EFAS. Produktutvikling og dialog med markedet har alltid vært i senter for EFAS og Plasson. Besøk og diskusjoner med markedet globalt, for å forstå utfordringer som kommer til syne i ulike markeder. Underveis når vi snakker med Avi så trekker han spesielt frem EFAS som nysgjerrige og søkende. Innen havbruk og fiskeri fikk Plasson utfordringer som de ikke alltid hadde ferdige løsninger å tilby. EFAS og Plasson har tatt mange turer sammen så nært utfordringene som mulig. - Som produsent kan man se alternativer å løse utfordringer når man ser hvordan ting brukes, i tillegg får vi en sterk motivasjon og eierskap for å finne løsninger når vi ser utfordringene på nært hold, sier Avi.


Plasson sensoradapter ble skapt sammen med EFAS. Som på sin side samarbeidet med Astorplast og Nordlaks, med Atle og Morten i spissen. Produktet ble en suksess, og blir solgt over hele verden. Samspillet mellom sluttkunde, distributør og produsent stod den gang, som nå, i sentrum.
 
Avi husker Knut Erik og Torkel fra sine første besøk i Norge. Besøk i den gang små og nøkterne lokaler på Vinterbro. Han møtte entusiasme rundt det å lære, og engasjere seg i kundenes ønsker og behov.
 
Entusiasmen fra den norske gjengen satte spor hos Avi, og han delte inntrykkene han fikk til mange i Plasson organisasjonen.
Spørsmål om kuldegrader, sveisetider og bruksområder haglet fra Norge, problemstillinger som noen ganger satte Plasson på prøve. Kalkuleringer og erfaringer flyttet grenser for begge selskaper, og skapte en god dynamikk mellom selskapene. Samspillet er fortsatt grunnfjellet i forholdet mellom selskapene.
 
I løpet av årene har EFAS tatt med kunder på besøk til Plasson fabrikken. En fantastisk fin måte å vise frem Plasson sin måte å produsere og arbeide innen Plasson sortimentet, og samtidig møte menneskene, oppleve tradisjoner og kultur.
 
Tradisjon og kultur skapes og deles mellom mennesker, og søken etter utvikling er dypt forankret både hos Plasson og EFAS. Arbeidet fortsetter.
 

Hentet fra YouTube - søk på EFAS Norge

Eksempler på EFAS instruksjonsvideo

Torkel Erikstad

Senior rådgiver/Senior advisor - Sortiment/assortment

tlf: +47 48 88 29 91
email: te@efas.no

Hanne Johannessen

Rådgiver

tlf: +47 48882994
email: hj@efas.no

Ole Brokhaug

Leder salg og marked

tlf: +47 99 00 70 03
email: ob@efas.no

Simen Holme

Supply Chain Manager

tlf: +47 93415919
email: sh@efas.no

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Functionality, Statistics and Marketing