Knut Erik Walle

Produktsjef/Product Manager

Knut Erik er en av gründerene av EFAS og har lang fartstid med rørdeler og ventiler i plastmateriale. Spisskompetanse på løsninger innen havbruk.

Vi har samarbeidet lenge

I to beskjedne bygninger ved vannkanten i Tingvoll sentrum ligger hovedkontoret til Tingvoll Rør. Den første vi støter på er Cato, - gå inn kjellerdøra og opp trappa så finner du folk. Som sagt så gjort.

Vipps så står kaffekopper og skolebrød på bordet, og hele gjengen samles etter hvert til lunsj. Smil og latter, og bilder fra siste jobb på mobiltelefonen sendes rundt bordet.
 
- EFAS ja, nei, hva skal jeg si, sier Alf, EFAS er den beste leverandøren vi har det. Styreleder i Tingvoll Rør, litt opp i 60 årene, men stadig vippende på stolen, med glimt i øyet og smilet på lur, så er han veldig klar. - EFAS har levert til forventingene våre siden vi startet å handle i 2006, tror vi fikk faktura nr 5.
 
Tingvoll Rør ble startet tilbake i 1974, og ble aksjeselskap i 1999 av Ole Johan Bårdsen. I 2017 tok Helge Meisingset over som daglig leder, og i dag har Tingvoll Rør 6 ansatte, med kunder som AquaGen, Nofima, Salmar og Statkraft.
 
Fra 2008 til 2010 ble det sendt mange trailerlass med varer til Tingvoll, prosjekter som Resirk og Nofima. For Tingvoll Rør og EFAS ble det starten på et godt samarbeid som har vart siden. - Ole Johan skal ha skryt for at han begynte tidlig med PE. Vårt firma har blitt kjent som gode innen PE, sier Helge. Kundemassen til Tingvoll Rør har vært stabil over flere år. Produkter som passer havbruk. -Tingvoll Rør monterer toaletter og sprinkleranlegg også, må nevne det. Vi er små og klare for å reagere dersom noe skjer, om det er søndag kveld, eller om vi skal regne på et større oppdrag, jeg tror størrelsen og erfaringen vår er en fordel for oss, sier Helge.
 
-       Vi kan jo ta en tur og se på det vi har gjort på AquaGen, etterpå?»
 - Sjøledninger er det vanskeligste vi holder på med. Rør som ligger på bunn. Mange faktorer spiller inn, vær og vind og at rørene holder seg nede, så dem ikke kommer opp igjen, med luftlommer og behov for dykker» sier Cato. 
 
- Skulle jeg ønsket meg noe fra EFAS, så må det være mer informasjon om montering, sier Cato. - Gjerne med video, supplerer Helge, det er så kjedelig med all lesinga, gi oss noen videosnutter med det aller viktigste og spesielle, så sparer vi tid og ergrelse over bruksanvisninger. For ute på anlegg er det annerledes enn på prøvestasjonen, du har ikke rette vinkler og det er gjerne litt skjevt og litt kort. Ekspansjon på PE er også en faktor, og ting må passe sammen. - EFAS sine folk, gjengen i frontlinjen og spesielt Knut Erik må få litt skryt, om Knut Erik ikke tar telefon så ringer han alltid tilbake, han bidrar med hjelpa vi har behov for, veldig bra, skryter gjengen rundt bordet.
 
-En annen ting vi setter pris på i samarbeidet med EFAS er de rådene vi får i forhold til at det er uendelig mange muligheter på markedet som det er vanskelig å ha oversikt over. Det å ha EFAS til å holde seg oppdatert, og komme med gode råd gjør det enklere, det er viktig. I tilfellene når vi skal sette oss ned å sy sammen og bygge en ting, så er det fint å ha en katalog i hendene og se bilde, og se at det finnes en slik del, så lurt å tilby både digital og papirkatalog. I tillegg er det nyttig for oss å vite at vi har våre kontakter i EFAS når vi lurer på noe, akkurat det får vi ikke på samme måte gjennom en nettside.
 
- Prefab levert fra EFAS sine leverandører har fungert perfekt for vår del, delene kommer faktisk ganske fort, og vi får akkurat det vi vil ha. Det er ikke et tema for oss å hente prefab fra annet sted, det er ikke noen grunn til å lete noe annet sted, EFAS har kompetanse på området og vi får det vi oppfatter som gode priser, er vitnesbyrdet rundt bordet.  
 
-Små instrumenteringssadler som passer på mange forskjellig dimensjoner, med gjenger i, når du skal sveise dem på et rør må du spenne dem på et eller annet vis så ville det vært kjekt om det var hjelp å hente på nettsiden til EFAS. Eller anboringsklammer med kniv, vært fint å se at det du gjør er riktig, med spesialnøkler for å nå nedi, litt usikkerhet som blir borte med lett tilgjengelig informasjon.
 
-       På slutten av dagen er det ganske enkelt. Vi bestiller varene fra dere, vi får varene og bruker dem, så får vi betalt for jobben, og så er vi ferdige og fornøyde alle sammen, avslutter en smilende Helge. Vi kunne ikke vært mer enige.

Hentet fra YouTube - søk på EFAS Norge

Eksempler på EFAS instruksjonsvideo

Torkel Erikstad

Senior rådgiver/Senior advisor - Sortiment/assortment

tlf: +47 48 88 29 91
email: te@efas.no

Hanne Johannessen

Rådgiver

tlf: +47 1234 5859
email: hj@efas.no

Ole Brokhaug

Leder salg og marked

tlf: +47 99 00 70 03
email: ob@efas.no

Maiken Larsen

Lager

tlf: +47 1234 5859
email: ml@efas.no

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Functionality, Statistics and Marketing